De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede voor bad, bed en brood uitgeprocedeerde asielzoekers

Enschede voor bad, bed en brood uitgeprocedeerde asielzoekers

ENSCHEDE – De kans is groot dat Enschede een onderkomen krijgt voor de uitvoering van de bed-bad-brood-regeling van rijkswege ten behoeve van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het kabinet streeft naar een nationaal aanbod van vluchtelingencentra,  waarbij wordt geacht aan acht steden waar bed, bad en brood voor de doelgroep worden aangeboden. De gemeente is door het ministerie van Justitie gepolst aan de regeling deel te nemen.

Er zijn voor de bed-bad-brood-regeling al gebouwen ingericht in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen. Het streven is er nog een aantal aan toe te voegen vanwege het streven naar een landelijke spreiding, waaronder dus Enschede.

In  de periferie van het stadscentrum in Enschede zijn momenteel buiten de nieuwe regeling om enkele uitgeprocedeerde asielzoekers gehuisvest op basis van een tijdelijke voorziening Dat gebeurt in het voormalige Wegener-pand aan de Getfertsingel/Zuiderval. Er is voor hen in een finale procedure nog een kans een verblijfsvergunning.

 

Deel dit nieuws!