De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn wil wat Haakbergen heeft: 'nette toilette' in het centrum

Hellendoorn wil wat Haakbergen heeft: 'nette toilette' in het centrum

HELLENDOORN/HAAKSBERGEN - Er is in het vernieuwde centrum van Nijverdal 'vergeten' voor openbare toiletten te zorgen en de gemeenteraad van Hellendoorn dringt er nu bij het college van burgemeester en wethouders op aan daar met gezwinde spoed verandering in aan te brengen. Daartoe zou het oor te luister kunnen worden gelegd bij de collegae in Haaksbergen.

De gemeenteraad van Hellendoorn dringt al een paar jaar aan op 'een sanitaire voorziening in het centrum van Nijverdal' als service voor winkelend en flanerend publiek. Er is bijna twee jaar geleden al een motie van deze strekking aangenomen, waar het college van burgemeester en wethouders nog geen uitvoering aan heeft gegeven. Gesproken werd toen over 'een verwarmd openbaar toilet' voor winkelende bezoekers én  passagiers van bus en trein, dus op een cenbrale plek nabij de vernieuwde winkelstraat en het station, met ruime openingstijden.

In de gemeente Haaksbergen bevordert de gemeente sanitaire voorzieningen door winkeliers te verzoeken hun zaken open te stellen voor bezoekers die van het toilet gebruik willen maken. Het zou getuigen van gastvrijheid, serviceverlening  én kan ook nog de omzet ten goede komen. De gemeente laat weten dat steeds meer Haaksbergse ondernemers aanhaken bij het initiatief van Haaksbergen Promotie, de HOV en de gemeente. Ook bij Eetcafé Dwars in het Haaksbergse kerkdorp Sint Isidorushoeve is de mededeling 'NetteToilette' aan de muur bevestigd.

 

 

Deel dit nieuws!