De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wordt rap voorbij gezwommen en zinkt als zwembadstad

Enschede wordt rap voorbij gezwommen en zinkt als zwembadstad

ENSCHEDE – Waar veel gemeenten plannen hebben voor een nieuw zwembad, waaronder Almelo, Rijssen-Holten en Twenterand, en waar Hengelo net een modern zwembad heeft geopend en Dinkelland dat binnenkort doet, daar loopt de spreekwoordelijk kuip in Enschede leeg.

Van de grootse plannen van twee jaar geleden blijft weinig over. Bij de sportvoorzieningen het Diekmangebied zou een complex met drie ultramoderne zwembaden komen voor ruim zestien miljoen euro. Het sluiten van het zwembad De Brug in Glanerbrug was het enige offer dat daarvoor moest worden gebracht, war vooral een hard gelag was voor Burger Belangen Enschede dat anderhalf jaar geleden de verkiezingen won met de belofte alles te doen om De Brug open te houden. Op termijn zou ook het zwembad Het Slagman sluiten, maar dart gebeurt nu al op afzienbare termijn.

De huidige praktijk is ook dat het college van burgemeester en wethouders op de bouw van het nieuwe zwembad in het Diekmangebied veel heeft versoberd. Zo verdampt het subtropische Aquadrome. De drastische versobering van de zwembadplannen betekent ook dat er tientallen ontslagen vallen bij het gemeentelijke sportbedrijf Sportaal, naar schatting zeker dertig. Tevens bestaat de kans dat watersportclubs, waaronder zwem- en poloverenigingen, het loodje zullen leggen, met name door het sluiten het wedstrijdbad Het Slagman. De gemeenteraad lijkt voor het blok te staan, maar kan in de de debatten over begroting theoretisch een ander baantje trekken.

Deel dit nieuws!