De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Faillissement van Kulturhus in Haaksbergen duurder dan behoud

Faillissement van Kulturhus in Haaksbergen duurder dan behoud

HAAKSBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen wil het Kulturhus met theater en bibliotheek in de benen houden om een faillissement te voorkómen. ‘Wij vinden continuïteit van de bibliotheekvoorziening en het theater belangrijk’, schrijft het college aan de gemeenteraad. Het voorkómen van een faillissement is behalve om inhoudelijke ook om financiële redenen verkieslijk. Zo zou het grootste deel van de leningen direct moeten worden afgeschreven. Ook ontvangt de gemeente geen huur meer voor theater De Kappen. Bij het plan voor een toekomstbestendige bibliotheek en theater moet ook gekeken worden naar de financiële tekorten, die voortvloeien uit de huidige bedrijfsvoering van het verknoopte sociaal-culturele geheel.

Het college wijst in dit verband bovendien op de ‘belangrijke maatschappelijke functie’ van zowel het theater De Kappen als Openbare Bibliotheek. ‘In het theater zijn bijna tweehonderd vrijwilligers actief. In de bibliotheek is het taalhuis gevestigd dat hulp biedt bij laaggeletterdheid.’

Om tot ‘een uitvoerbaar plan’ te komen is volgens het college samenwerking nodig met alle betrokkenen en dienen meerdere opties onder de loep te worden genomen, zoals het opzeggen van de huur van het theater, terugkoop van het pand van de openbare basisschool  Dorp, samenwerking met andere organisaties, ontvlechting van de stichting en het oprichten van een nieuwe stichting.

Deel dit nieuws!