De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voorlopig schadebedrag Délifrance voor klus Marktplein in Almelo

Voorlopig schadebedrag Délifrance voor klus Marktplein in Almelo

ALMELO - De gemeente Almelo trekt voorshands ruim achtduizend euro uit als nadeelcompensatie voor het bedrijf Délifrance. Het betreft een voorlopig bedrag als tegemoetkoming voor gederfde inkomsten vanwege het overhoop trekken van het Marktplein ten  behoeve van een kleine haven benevens de sloop van oude en de bouw van nieuwe (winkel)panden. Délifrance is gevestigd op de hoek van het Marktplein en de Passage naar de Grotestraat-Noord. 

Het horecabedrijf, gespecialiseerd in lunches/broodjes, laat een verzoek om planschade (wegens overlast van de bouwvakarbeid en de verminderde bereikbaarheid) vergezeld gaan van de vraag om een voorschot toe te kennen Een adviescommissie van het college van burgemeester en wethouders voerde een zogenoemde 'quickscan' uit op basis van landelijke trendcijfers. Hieruit blijkt volgens het college dat de onderneming inderdaad met recht en reden in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming en aanspraak kan maken op een voorschot. 

Om die reden wordt dik acht mille uitgekeerd. In een later stadium moet duidelijk worden wat de definitieve nadeelcompensatie is. Voor zover bekend hebben andere ondernemers rondom het Marktplein tot op heden geen verzoek om planschade ingediend.



Deel dit nieuws!