De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose politiek dubt over varianten aanbod huisvuil/grof afval

Hengelose politiek dubt over varianten aanbod huisvuil/grof afval

HENGELO – De gemeenteraad van Hengelo voelt in meerderheid niets voor het idee van het college van burgemeester en wethouders om burgers de mogelijkheid te bieden tot 150 kilo grootafval te storten. De gemeenteraad ziet ten eerste de noodzaak niet en vindt bovendien dat alle huishoudens voor dit geluk van enkelen een tientje extra afvalstoffenheffing te betalen.

Ee komt dit jaar op initiatief van ‘afvalwethouder’ Van Wakeren van Pro Hengelo, de grootste partij ter stede, in elk geval een onderzoek naar de haken en ogen van alle denkbare systemen, door het onafhankelijk genoemde bureau JMA. Dat gaat onder veel meer over de wenselijkheid van het nascheiden. In het najaar vinden over de kwestie politieke debatten plaats.

Tot nu te mag vijftig kilo grof afval gratis worden gestort bij het zogenoemde Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg. De bedoeling was altijd dit stortquotumjuist terug te brengen, omdat het natuurlijk niet gratis is, ook al zijn de kosten verdisconteerd in de jaarlijks aanslag voor alle huishoudens. Het idee achter het kosteloos storten van grof afval (kapot en verouderd huisraad bijvoorbeeld) is dat hiermee zou worden voorkómen dat het illegaal bij containers in de stad of in het buitengebied wordt gedumpt. Dat geldt trouwens ook voor ‘gewoon’ huishoudelijk afval.

Het is nu dus aan het in Zeist gevestigde bureau De Jonge Milieuadvies om alle mogelijkheden en varianten tegen het licht te houden, waaronder dus de optie met ingang van volgend jaar 150 kilo grof afval gratis te mogen storten. De gemeenteraad komt er dit najaar over te spreken.

Deel dit nieuws!