De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Formalisering twee woningen in boerderij en compensatiehuis Enter

Formalisering twee woningen in boerderij en compensatiehuis Enter

ENTER – De gemeente Wierden is voornemens een dubbele bewoning van een boerderij en een aangebouwd voormalig agrarisch bedrijfsgedeelte aan de Stokreefsweg te Enter te formaliseren. Bovendien stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor een derde woning  mogelijk te maken op een compensatiekavel op het perceel te vergroten.

De huidige boerderij biedt door de aanbouw nu feitelijk twee woonruimtes. Daar kan de gemeente mee leven, maar dan moet het wel worden vastgelegd. De mogelijkheid om een derde woning op het perceel te laten verrijzen is mogelijk door de sloop van schuren, conform de zogenoemde rood-voor-rood-regeling. Het college stemt in met extra vierkante meters erbij. Het college vraagt de raad voor aan dit ‘particulier initiatief’ mee te werken teneinde zo met inachtneming van de ruimtelijke kwaliteit als een ‘Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving’ te bewerkstelligen.

De bebouwing aan de Stokreefsweg dateert van 1958 en zo lang is er ook  al sprake van twee woningen. Precies veertig jaar geleden besloot het toenmalige gemeentebestuur over te gaan tot ontruiming en ‘ongedaanmaking van het illegaal tot woning verbouwde bedrijfsgedeelte en de bewoning ervan’, wat een jaar later veranderde, want toen werd besloten de situatie alsnog te gedogen voor de duur van leven van de familie Freriksen. Er zijn nu volgens het college mogelijkheden mee te werken aan het legaliseren van de aangevraagde situatie. Doordat het plan in het belang van de initiatiefnemer is uitgewerkt, komt de eventuele planschade voor diens rekening. Dit is juridisch geborgd met een afgesloten overeenkomst, laat het college weten..

 

 

Deel dit nieuws!