De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Jubel over plan extra huizen boven en achter Modehuys in Wierden

Jubel over plan extra huizen boven en achter Modehuys in Wierden

WIERDEN -  Aangezien er geen bezwaren bij de gemeente kenbaar zijn gemaakt kan op korte termijn een begin worden gemaakt met de bouw van vier woningen boven en achter Modehuys Ter Morsche aan de Nijverdalsestraat te Wierden. Het plan omvat de ombouw van de ruimte boven de huidige winkel tot twee appartementen en de bouw van twee woningen op een perceel achter de modezaak, aan de Bongerd.

Effectief is er sprake van een van drie woningen erbij. Volgens het college van burgemeester en wethouders is de toevoeging van drie woningen ‘in concept opgenomen in de gemeentelijke woningbouwprogrammering’. Het college stemt mede in met het plan omdat hem om levensloopbestendige huizen gaat, wat helemaal spoort met het gemeentelijk beleid. De verbouw en nieuwbouw past bovendien naar het oordeel van het college stedenbouwkundig prima in het beeld van de Nijverdalsestraat.

De eigenaar van pand en grond vindt dat de mogelijkheden van het perceel momenteel niet volledig worden benut. Daarom heeft hij bij de gemeente een verzoek ingediend voor de ver- en nieuwbouw. Het is ook de bedoeling dat het winkelpand tot drie kleinere units wordt aangepast. Hij heeft voor de metamorfose VAB Architecten en Adviseurs uit Rijssen ingeschakeld. De gemeenteraad zal kort na de zomervakantie over het voorstel spreken en naar verwachting con amore akkoord gaan met het plan van Ter Morsche.

Deel dit nieuws!