De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil 'aanpak' winkelcentrum Groot Driene medefinancieren

Hengelo wil 'aanpak' winkelcentrum Groot Driene medefinancieren

HENGELO –  De toekomst van het winkelcentrum Groot Driene in Hengelo hangt mede af wat de ondernemers zélf  van plan zijn. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen vanuit de gemeenteraad. Van de aanleg van een rotonde bij het winkelcentrum, ter verbetering van de bereikbaarheid, zal volgens wethouder Ten Heuw in elk geval géén sprake zijn.

De gemeente wil investeren in de directe omgeving, op voorwaarde dat de neringdoenden ook zelf de portemonnee trekken om hun panden een facelift te geven

De ondernemers in Groot Driene hebben al geruime te kampen met dalende omzetten en  toenemende  leegstand in het winkelcentrum. Ze gaven eerder bij monde van bestuurslid Leussink van de Ondernemersvereniging dat de het winkelcomplex en de fysieke omgeving een opknapbeurt nodig hebben  om weer geheel bij de tijd te zijn. Daar zouden verkeersmaatregelen bij horen.

Het gemeentebestuur wil daar wel in meepraten, meedenken en mee-investeren, heeft daar ook voor gereserveerd,  vooral in een verbetering (vergroening)  van de omgeving, maar eist op zijn beurt dus dat de ondernemers zelf meedóén, vooral waar het gaat om het toekomstbestendig maken en moderniseren van het onroerend goed.

Deel dit nieuws!