De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe directeur Stadsmuseum Almelo wil schittering stedelijke parel

Nieuwe directeur Stadsmuseum Almelo wil schittering stedelijke parel

ALMELO – De nieuwe directeur Sigrid Ivo van het Stadsmuseum Almelo wil de historie en de kunstzin van de stad nieuwe impulsen geven en de stedelingen  doordringen van de rijke historie op de boorden van de Aa. Ze loste onlangs directeur Strijker op. De nieuwe leidsvrouw spreekt over een fijne parel die het waard is méér aan stad en land te land te laten zien.

Ivo was twaalf jaar directeur van het Tassenmuseum Hendrikje, dat onder haar supervisie van Amstelveen verkaste naar een pand aan de Herengracht in Amsterdam. Ze wil in Almelo net als in Amsterdam de maatschappelijke relevantie van het museum versterken. Behalve meer bezoekers zijn daar ook meer sponsors voor nodig in het oude Rectorshuis (van ooit de Latijnse School in Almelo), en er moet meer urgentie komen om het verhaal van stad en ommeland uit te dragen.

Volgens het bestuur van het Stadsmuseum Almelo is Ivo met haar de achtergrond als kunsthistorica en marketingexpert de goede vrouw op de goede plek, teneinde het museum inhoudelijk en zakelijk op een hoger plan te brengen, niet aan de Herengracht, maar aan de Aastroom.

Deel dit nieuws!