De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na tegenslag wegens verontreiniging schot in woningen Zonneakker

Na tegenslag wegens verontreiniging schot in woningen Zonneakker

BORNE – De bouw van zeven woningen op de plek van het voormalige schoolgebouw De Zonnebloem in Borne is hervat. Een half jaar gebeurde er niets vanwege een bodemverontreiniging. Er werden asbest enmetalen aangetroffen ten gevolge van een vroegere stortplaats, waarvan de gemeente het bestaan wel wist, maar geen gevolgen vermoedde.

Voor projectontwikkelaar Ter Grote was de noodzaak van grondsanering een onaangename verrassing, want dat betekende uitstel. De bouw van de gegroepeerde woningen wordt nu hervat. Er zit ondertussen weer schot in de verrijzenis van het complex grondgebonden woningen dat Zonneakker gaat heten. De appartementen beslaan tachtig vierkante meter en ze zijn gesitueerd rond een socio-ruimte voor gemeenschappelijke en buurtgebonden activiteiten. Die socio-ruimte komt op de plek van een deel van de voormalige gymzaal.

De bouw van appartementen, een ontwerp van Building Design Architectuur te Zenderen, kreeg destijds  de meeste stemmen van omwonenden na een langdurig inspraaktraject, waarbij op diverse plannen kon worden gestemd. Eén van de alternatieven was een kunstwerkplaats, maar daar bleken omwonenden in de buurt Tichelkamp niet voor geporteerd.

Deel dit nieuws!