De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil kunstgrasvelden zonder rubberen korrels, maar nu nog niet

Hengelo wil kunstgrasvelden zonder rubberen korrels, maar nu nog niet

HENGELO –  De gemeente Hengelo wil met stoom en kokend water  kunstgrasvelden aanleggen op de sportcomplexen  van de voetbalclubs Barbaros, HVV Hengelo en BWO . Het gaat om velden mét de kwestieuze rubberkorrels, maar wethouder Bruggink wil op den duur kunstgrasvelden die met zonder strooisel kunnen.

Nu kan dat nog niet, want die velden zijn nog in ontwikkeling me alle testfases vandien. Om die reden is nu alleen een kunstgrasvekd met rubberkorrels mogelijk. Er valt niet aan te ontkomen omdat de huidige kunstgrasvelden van Barbaros, HVV Hengelo en BWO versleten zijn. Nog deze maand zullen ze worden aangelegd, zodat ze in september, bij de aanvang van de nieuwe voetbalcompetities, kunnen worden ingewijd.

Vanuit de oppositie in de gemeenteraad is geopperd meteen te stoppen met ‘onveilige’ velden door over te stappen op andere materialen, waarbij schoon rubber en kurk werden genoemd. Dat is voor de drie clubs die nu andere velden behoeven geen oplossing en daarom kreeg Bruggink een meerderheid voor de tussenoplossing. Hij zei in reactie op onder meer CDA-woordvoerder Steen en haar collega Evers van GroenLinks, die wezen op de enorme bedragen die voor duurzaamheid in de begroting staan,  'dat we van het rubber afgaan', maar nu nog even niet. Waarbij de wethouder benadrukte dat er bij rubberkorrels weliswaar sprake is van milieuschade, maar niet van een gezondheidsrisco. Het is dan ook niet verboden, zei hij.

 

Deel dit nieuws!