De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan uitbreiding/opknapbeurt winkelcentrum Windmolenbroek Almelo

Plan uitbreiding/opknapbeurt winkelcentrum Windmolenbroek Almelo

ALMELO – De projectontwikkelaar AKOR wil met de eigenaren van het winkelcentrum in de wijk Windmolenbroek te Almelo het winkeloppervlak uitbreiden met een Aldi-supermarkt. Dat zou in samenhang moeten gebeuren met een opknapbeurt van het huidige winkelcentrum aan de Gors. De gemeenteraad is recent geïnformeerd en geeft het college van burgemeester en wethouders ruimte met initiatiefnemers verder te praten

De gemeenteraad stelt als harde voorwaarde dat de gemeente er geen geld bij doet, dat er voor de middellange termijn voldoende perspectief moet worden geboden en dat de commerciële en maatschappelijke betrokkennen voldoende bij de planvorming worden betrokken. Ook dient de mogelijke inperking van ‘openbaar groen’ binnen de planvorming worden gecompenseerd. De totale ontwikkeling moet milieu-hygiënisch, verkeerskundig, landschappelijk en stedenbouwkundig aanvaardbaar zijn en zou volgens het gemeentebestuur moeten leiden tot een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving.

Het is in elk geval naar de opvatting van zowel de ondernemers in het winkelcentrum als de gemeenteraad van Almelo al jaren dringend gewenst de uitstraling van het gedateerd ogende complex te verbeteren. Een aantal jaren geleden lagen er nog plannen voor nieuwbouw, waarbij behalve eigenaar/ontwikkelaar Multi Vastgoed ook de gemeente Almelo was betrokken, plus intermediar en retailexpert Assen Projekten.

Deel dit nieuws!