De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw complex met 22 'hofjeswoningen' op plek Keizers in Losser

Bouw complex met 22 'hofjeswoningen' op plek Keizers in Losser

LOSSER – Het plan voor de bouw van 22 huurhuizen op het voormalige bedrijfsterrein van Keizers Bouwmaterialen in Losser komt in een stroomversnelling nu het college van burgemeester en wethouders het plan voor het ‘Keizershofje’ ter inzage heeft gelegd. De woningen zijn voor ouderen bestemd en de aanduiding hofje verwijst naar wat ‘een besloten setting’ heet te zijn, toegankelijk via een soort opgemetselde boogpoort.

Naar het oordeel van het college kan worden afgezien van een milieueffectrapportage voor de bouw van de huizen aan de Braakstraat. De initiatiefnemers  spreken over een soort begijnhof. De broers Keizers hebben nog twee bedrijven: Keizers Tegels en Sanitair in Oldenzaal en Easy Drain in Gildehaus. Daar komt nu een projectontwikkelingspoot bij.

De bouw vindt plaats volgens de hedendaagse mores: levensloopbestendig, aanpasbaar, met een gemeenschappelijke ruimte, een lift en zonder gasaansluiting. Naar verwachting komt de huurprijs der woningen boven de subsidiegrens te liggen.

Deel dit nieuws!