De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijkssubsidie inburgering en praktijkonderwijs Twentse gemeenten

Rijkssubsidie inburgering en praktijkonderwijs Twentse gemeenten

OLDENZAAL – De veertien gemeenten in Twente krijgen samen een bedrag van 275.000 euro ten behoeve van activiteiten die inburgering bevorderen. Ze vroegen met wethouder Christenhusz van Oldenzaal als kartrekker de subsidie aan ter voorbereiding op de nieuwe Wet Inburgering die in 2021 van kracht wordt.

Het geld zal worden ingezet voor zogenoemde ‘duale trajecten’ waarbij inburgering plaatsvindt in combinatie met bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk. Om die reden is het ROC van Twente erbij betrokken dat – al enige jaren trouwens -inburgeringslessen aanbiedt, in combinatie met opleidingen in onder meer de zorg en de techniek. Daarnaast worden dagdelen gevuld met het opdoen van (werk)ervaring door vrijwilligerswerk, stages of participatieplaatsen. 

Christenhusz spreekt in een communiqué over ‘goed nieuws’ en stelt tevens dar de honorering van de subsidieaanvraag ‘weer eens laat zien dat regionale samenwerking loont’  Door de combinatie van leren en werken/participeren worden de deelnemers volgens hem ‘volledig ondergedompeld in de Nederlandse maatschappij’ en hebben en kunnen ze hun kennis in de praktijk toepassen. ‘Dit draagt bij aan het sneller verwerven van de Nederlandse taal, deelname aan de samenleving en hebben ze eerder kans op een betaalde baan.’

Deel dit nieuws!