De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim vijf miljoen veiligheid, bereikbaarheid en riolering Hart van Zuid

Ruim vijf miljoen veiligheid, bereikbaarheid en riolering Hart van Zuid

HENGELO - Ter bevordering van de verkeersveiligheid in Hengelo worden de Lansinkesweg van de brandweerkazerne tot en met het kruispunt met het Industrieplein benevens een deel van de Industriestraat heringricht. Gelijktijdig vinden werkzaamheden aan de riolering plaats, onder meer op de Lansinkesweg tussen de Emmaweg en de Industriestraat, de afwatering van het hemelwater vanaf Lansinkveld Noord op de Berfobeek en het aanleggen van een groenvoorziening rond de nieuwe bergingsvijver.

De gemeenteraad van Hengelo stemde hier recent mee in en stelde een bedrag van ruim vijf miljoen beschikbaar, waarvan tien procent ten laste wordt gebracht van het reservefonds bodemsanering. Het werk is mede nodig vanwege de bouw en ingebruikname en bereikbaarheid van het ROC van Twente.

Het ontwerp voor de omvangrijke herinrichting zal deze zomer worden gemaakt, waarbij de gemeenteraad, inzonderheid de afegevaardigde Evers van GroenLinks, pleite voor zoveel mogelijk groen. Hij kreeg ook precies die toezeggeng, zoveel groen als mogelijk, maar veel geld en ruimte zal er volgens wethouder Ten Heuw niet voor zijn, mede door veel bebouwing en beperkt gemeentelijk eigendom.

Deel dit nieuws!