De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Subsidie provincie voor boerenlandvogels in contreienTwenterand

Subsidie provincie voor boerenlandvogels in contreienTwenterand

TWENTERAND - De provincie Overijssel heeft de gemeente Twenterand een subsidie van anderhalve ton toegekend voor maatregelen ten behoeve van boerenlandvogels. Het gaat  specifiek om patrijs, veldleeuwerik, ringmus en geelgors.

Verspreid in de gemeente zijn  boeren bereid gevonden een deel van hun perceel in te zaaien met een bloemrijk kruidenmengsel. Ook worden drie keverbanken aangelegd. Dit zijn verhoogde stroken in een akker, eveneens met kruiden maar ook met grassoorten. De bedoeling is dat deze een paar jaar achtereen zo blijven liggen. Ze zijn op een paar plaatsen in het land aangelegd, waar al ervaring is opgedaan met biotoopverbetering voor patrijzen. Deze vinden hier het hele jaar door voedsel en dekking, waar vanzelfsprekend ook andere soorten baat bij hebben.

Voor het komend najaar staat nog de aanleg van een aantal houtsingels gepland, voor voedselvoorziening en als schuilgelegenheid. De gemeente Twentetand laat weten te hopen dat het geen eenmalig project is en worden deelnemers en bewoners enthousiast voor wat in gang is gezet.

Deel dit nieuws!