De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCXXIV

Met het bij ons verblijvende meisje en het buurmeisje fietste ik als begeleider naar de bioscoop in 't naburige stadje. Ik ging niet mee naar de film (Toy Story 4) en zou de meiden twee uur later ophalen. Twee uur de tijd om het stadje te inspecteren. De oude gravenstad van heerlijkheid en jurisprudentie lag er aanminnig bij deze zomermiddag. De zon zorgde ook voor de schaduwwerking in de stadse achterbouw van het Kasteel.

Het enige goede van van de ooit fameuze Grotestraat-Noord is dat het geen Citypromenade meer heet, maar voor de rest is het leegstand en verkrotting. Ik wilde een kop capucchino gebruiken bij Talamini, maar Piet is dood en de zaak ook, want was gesloten. De teloorgang van een goudmijn, want hartje zomer, maar droef van geest, bij de ook al dichtgespijkerde Stadsherberg en nabij de fontein: de teloorgang van Trevi tot Treurnis.

Elders in de binnenstad wordt een deel van het Marktplein een Modderkolk, zag ik, waar straks ook bootjes schijnen te kunnen komen, zompen van het type Gerritsen en plompen van het type Van Aardenne. Er zijn ook positieve berichten. Ik haalde de meiden op bij de bioscoop, ze hadden een gave film gezien, trakteerde op ijs en dronk met de gewezen gele raaf Marinus Blaak prima Troost bij het Duitse eet- en koffiehuis Wilhelmus.

 

Deel dit nieuws!