De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College van Tubbergen houdt vast aan veto over Aldi-super op de Es

College van Tubbergen houdt vast aan veto over Aldi-super op de Es

TUBBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders in Tubbergen is tegen de vestiging van een Aldi-supermarkt op de Es aan de Almeloseweg. De vergunning is geweigerd omdat die naar het oordeel  van het collegein strijd zou zijn met gemeentelijk en provinciaal beleid. Zo past een supermarkt op de kwestieuze plek past niet in het bestemmingsplan en evenmin in de detailhandelsstructuurvisie die is opgesteld in samenwerking met ondernemers en vastgesteld door de gemeenteraad.

In de detailhandelsstructuurvisie is bepaald dat winkels en supermarkten alleen in het centrum van het dorp gevestigd mogen worden. Het staat de aanvrager van de omgevingsvergunning overigens vrij om bezwaar in te dienen tegen de weigering, zo laat het gemeentebestuur expliciet weten. Aldi liet eerder al weten vast te houden aan het voornemen ter vervanging van de winkel in het dorpscentrum een supermarkt te bouwen op de plek tegenover het grote standbeeld van de internationaal gelauwerde en in Tubbergen geboren priester en politicus Schaepman en nabij de Rondweg om het dorp. Daar staat tegenover dat veel omwonenden tegen het plan zijn.

Een eerder plan ging uit naar nieuwbouw in het centrum met plek voor de Aldi en de Plus op de plek van de na de bouw van een nieuwe sporthal aan zijn bestemming onttrokken Burgemeester Verdegaalhal.

Deel dit nieuws!