De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weer maximale subsidie fonds voor Wilminktheater/Muziekcentrum

Weer maximale subsidie fonds voor Wilminktheater/Muziekcentrum

ENSCHEDE – Voor zijn positie in Oost-Nederland heeft de organisatie van Wilminktheater en Muziekcentrum te Enschede het maximale subsidiebedrag van 157.500 van het Fonds Podiumkunsten ontvangen. Dat is te danken aan de artistieke positie, de publieksfunctie en de inbedding in de omgeving van theaterzaal en muziekgebouw die als ‘zeer goed’ wordt betiteld, waarmee theater en de concertzaal de A-status behouden.

Wilminktheater en Muziekcentrum geven in een persbericht aan dat de financiële bijdrage ‘een noodzakelijk bijdrage is voor het waarborgen van samenwerkingen met huisgezelschappen als Nederlandse Reisopera en Orkest van het Oosten/Het Gelders Orkest en de grote landelijke gezelschappen.’ Tevens wordt benadrukt dat de educatieve en maatschappelijke projecten zullen worden voortgezet.

Gesproken wordt over een integrale visie van zowel het theater, als de concertzaal op de programmering die volgens het Fonds Podiumkunsten helder is. ‘Wilminktheater en Muziekcentrum positioneren zich stevig als theater in het oosten van het land en verhoudt zich goed tot de omgeving’, aldus het Fonds Podiumkunsten.

Deel dit nieuws!