De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vermoedelijk nekslag intensieve varkenshouderij Slagenweg Markelo

Vermoedelijk nekslag intensieve varkenshouderij Slagenweg Markelo

MARKELO – De haalbaarheid van de bouw van een nieuw varkensbedrijf valt te betwijfelen nu de Raad van State deze week alle bezwaren van agrarisch ondernemer Klein Twennaar  aan de Slagenweg te Markelo tegen de bouw van een woning verwierp.  Volgens het hoogste rechtscollege zijn de plannen voor de bouw van een omvangrijk varkensbedrijf te primair en te precair en daardoor te diffuus.

De gemeente Hof van Twente bijvoorbeeld is faliekant tegen, ondanks dat de varkensboer een milieuvergunning heeft voor tweeduizend varkens. Hij ‘ontbeert’ een omgevingsvergunning en alleen de bestemming ‘agrarisch gebied’ is naar het oordeel van de Raad van State onvoldoende om concreet uitzicht op groen licht te hebben.

De gemeente wil aan de Slagenweg juist woningbouw bevorderen. Klein Twennnaar hield zich vooral vast aan de agrarische bestemming die de gemeente dik tien jaar geleden op de grond legde. Door andere maatschappelijke inzichten en politieke weerstand tegen met name intensieve veehouderij is het tij in de gemeentw Hof van Twente gekeerd.

Deel dit nieuws!