De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stepelerveld in Haaksbergen als duurzaamste bedrijvenpark Twente

Stepelerveld in Haaksbergen als duurzaamste bedrijvenpark Twente

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen wil van het Bedrijventerrein Stepelerveld het meest duurzame en innovatieve van Twente maken. Daartoe worden zowel de gebouwen als de openbare ruimte mens- en milieuvriendelijk tot stand gebracht respectievelijk ingericht. Ondernemers die een kavel afnemen krijgen informatie over de specifieke mogelijkheden.

De gemeente biedt al hulp aan tijdens de onderzoeksfase en kan bestaan uit het onderzoeken van de mogelijkheden voor bouwsubsidies of van de terugverdientijd van duurzame oplossingen. Daarmee krijgt de ondernemer een goed beeld van alle opties en de kosten en opbrengsten van duurzaam bouwen. Er zou sprake zijn van het voorsorteren op aankomende eisen van de rijksoverheid met betrekking tot energielabels.

Ook de gemeente zelf investeert in duurzaamheid. De openbare ruimte wordt onder meer ingericht met energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals verlichting, opslag van hemelwater, een reflecterend wegdek waardoor minder verlichting nodig is, het behoud van houtwallen en het gebruik van materialen van biologische producten en andere out-of-the-box-initiatieven. Voor de inrichting van deze openbare ruimte is aannemer Strukton Civiel Noord & Oost geselecteerd.

De aanleg van Bedrijventerrein Stepelerveld gebeurt in nauwe samenwerking  van de gemeente met het bedrijfsleven en de provincie Overijssel. De verwachting is dat Strukton Civiel in het voorjaar van 2020 kan starten met het bouwrijp maken van de openbare ruimte.

Deel dit nieuws!