De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw pand tuinmeubelbedrijf Kees Smit krijgt eigen in- en uitrit A35

Nieuw pand tuinmeubelbedrijf Kees Smit krijgt eigen in- en uitrit A35

ALMELO -  Ter ontsluiting van het bedrijf Kees Smit Tuinmeubelen op de nieuwe stek aan de A35 in Almelo komt er een nieuwe in- en uitrit voor bezoekers. Hiertoe hebben directeur Smit en burgemeester Gerritsen een overeenkomst getekend.

De nieuwe vestiging op XL Businesspark, die de panden aan de Ambachtstraat en op Twentepoort vervangt, omvat een logistiek distributiecentrum met kantoren, een Experience Center en een shop waar accessoires te koop zijn. De zichtlocatie waarop het bedrijf neerstrijkt omspant 4,5 hectare. De bouw zou nog dit jaar een aanvang nemen.

Volgens de gemeente is de in- en uitrit noodzakelijk vanwege een optimale verkeersafwikkeling voor zowel vracht- als consumentenverkeer. Voor het tuinmeubelenbedrijf dient het een strategisch-commercieel belang. De voorgestelde nieuwe in- en uitrit komt bij de entree van het XL Businesspark, tegenover de oprit van de A35. De nieuwe in- en uitrit komt zowel op gemeentelijk grondgebied als op het terrein van Kees Smit te liggen.

In een zogenaamde anterieure overeenkomst leggen beide partijen nu afspraken vast over de verdeling van de kosten. Het bedrijf betaalt voor alle grondwerk en voorbereidende werkzaamheden, de verhardingswerkzaamheden, het wegmeubilair en bebording, alsmede de uitvoeringskosten, algemene kosten en winst en risico. De gemeente voorziet onder meer in de kosten voor voorbereiding en toezicht en de verkeersregelinstallatie.

Deel dit nieuws!