De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanleg van Stadsbeek in Nijverdal voor afvoer schoon water naar Regge

Aanleg van Stadsbeek in Nijverdal voor afvoer schoon water naar Regge

NIJVERDAL – De aanleg van de Stadsbeek in de Nijverdalse wijk De Brake verbindt de Regge met het hemelwaterafvoersysteem in het centrum van Nijverdal. De beek is de laatste verbinding voor de ‘open afvoer’ van schoon regenwater vanuit het centrum naar de rivier.

In opdracht van de gemeente Hellendoorn begon Sallandse Wegenbouw deze week met de werkzaamheden. Daartoe onthulden wethouder Joosten van Hellendoorn en projectleider Baan van aannemersbedrijf Sallandse Wegenbouw het projectbord. De gemeente wil de riolering niet langer gebruiken voor de afvoer van schoon hemelwater. Daarom komen er afzonderlijke riolen/sleuven, waardoor het schone water langs natuurlijke weg kan wegstromen. Aldus worden vuil en schoon water gescheiden en ontstaat een duurzaam systeem.

Bewoners van de Brake zijn betrokken bij de klimaatvriendelijke inrichting van de Salomonsonstraat. In overleg met de buurtbewoners en de woningstichting Reggewoon is het ontwerp van de Stadsbeek en de herinrichting van de woonomgeving rondom de Regge in De Brake tot stand gekomen. Naast het klimaatvriendelijk inrichten van de Salomonsonstraat, het afkoppelen van hemelwater hebben bewoners meegedacht over de ‘vergroening’ van de eigen voor- en achtertuinen, zodat meer water kan worden opgenomen. De watergang vanaf het Hoge Dijkje tot de vijver in de wijk wordt klimaatvriendelijk ingericht. In samenwerking met het waterschap Vechtstromen wordt de vijver aangepast als bergingsvijver voor de opvang van regenwater.

 

Deel dit nieuws!