De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rutten kiest voor fractievoorzitterschap CDA in Staten van Overijssel

Rutten kiest voor fractievoorzitterschap CDA in Staten van Overijssel

AGELO -  Haar naam zong rond als parttime gedeputeerde voor het CDA in Overijssel, maar het statenlid Rutten uit Agelo wordt fractievoorzitter van de christen-democraten in de provincie. Ze volgt in die functie de Bornse roerganger Reesink op die fractie de afgelopen jaren leidde, maar dit voorjaar afscheid van het politieke metier nam.

Rutten laat in een persbericht van het CDA weten 'erg vereerd' te zijn met het fractievoorzitterschap: 'Ik vind dat wij als volksvertegenwoordigers de belangrijke taak hebben te luisteren naar onze inwoners en dat wat wij horen doorvertalen naar concrete acties. Dat kunnen wij als middenpartij als geen ander! We hebben een mooie fractie, een echt team. Samen met hen wil ik werken aan een stevige basis waarin je niet om het CDA heen kan. Nu niet én de aankomende jaren niet.'

Het idee voor een parttimer van het CDA naast de christendemocratische fulltime gedeputeerde Van Hijum maakt als optie nog wel deel uit van de formatie om te komen tot een nieuw college van gedeputeerde staten. In die optie komen er naast de zittende gedeputeerden Van Hijum, Van Haaf (VVD) en Boerman (ChristenUnie) en nieuweling Van Bree (PvdA) halftimers van CDA (als grootste partij) en SGP (voor een atabiele meerderheid).

Deel dit nieuws!