De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal trekt de knip voor het cruciale kruispunt Thorbeckestraat

Oldenzaal trekt de knip voor het cruciale kruispunt Thorbeckestraat

OLDENZAAL - Als een van de meest wringende verkeersknelpunten zal het kruispunt Thorbeckestraat als een van de eerste knelpunten worden vernieuwd. De Thorbeckestraat geldt als een van de belangrijke ontsluitingswegen van de Hanzestad om het verkeer van Noordoost Twente richting het zuiden en het westen van de regio Twente te geleiden, waarbij de maximum snelheid stelselmatig wordt overschreden.

Bovendien laat 'de staat van het onderhoud' te wensen over. De onderbroken kantmarkering betekent ook nog eens een gevoel van veiligheid voor fietsers, hoge geluidsbelasting en een onveilige ontsluiting van de aanliggende woningen en uitritten.

Om de snelheid te beperken zijn verkeersmaatregelen nodig, zoals onder meer een optische versmalling van de rijbaan door het realiseren van fietsstroken met een rode kleur asfalt waardoor er meer ruimte voor de fietsers ontstaat. De gemeenteraad stelde het genoemde bedrag beschikbaar en het project tevens uit te breiden met asfalterings- en herbestratingswerkzaamheden.

Deel dit nieuws!