De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vragen parlementariër CDA over selectie van zorgbureaus in Twente

Vragen parlementariër CDA over selectie van zorgbureaus in Twente

HENGELO - De fractie van het CDA in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan de geestverwante minister De Jonge van Volksgezondheid over de wijze waarop twaalf Twentse gemeenten in regionaal verband zorgbureaus selecteren. Van meet af aan hebben de gemeenten Almelo en Hof van Twente voor een andere (strengere) selectie gekozen dan die van de overige gemeenten, namelijk: wát krijgen we en wat kost het?

Onlangs kaartte de PVV-fractie in de gemeente Twenterand de selectie van de twaalf gemeenten aan, want het raadslid Veltmeijer meende dat zo de loper zou worden uitgelegd voor frauduleuze bureaus die hij als zorgcowboys bestempelde. Volgens het college van burgemeester en wethouders, waarbinnen de GBT-wethouders Koster en Paters over de financiën respectievelijk de zorg gaan, loopt het zo'n vaart niet.

 Doordat nu ook de CDA-fractie in de Tweede Kamer bij monde van de parlementariër Peters zorgelijke vragen stelt, zal weldra blijken wat minister De Jonge vindt van de selectieprocedure in Twente. Peters, voorheen wethouder te Oss, vraagt de bewindsman hoe die duidt dat in de twaalf Twentse gemeenten één op de vijf door de gemeenten gecontracteerde zorgbureaus ‘rood’ kleurt, wat betekent dat zorgvuldige zorg in het gedrang kan komen en financiële malversatie op de loer ligt. Peters zegt dat zijns bedunkens vooraf controleren beter is dan achteraf en dat een open einde-financiering een verhoogd risico inhoudt op een hoger percentage foute zorgbureaus en hij vraagt de minister of die dat met hem eens is.

 

 

 

Deel dit nieuws!