De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo doet concessies aan landelijk wonen noordoostelijk van stad

Almelo doet concessies aan landelijk wonen noordoostelijk van stad

ALMELO - De kavels in de beoogde 'landelijk-natuurlijke woonwijk' Almelo Noordoost worden aanmerkelijk kleiner, tot zo'n vijfhonderd vierkante meter, omdat daar meer vraag naar is. Ook stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor ruimte te bieden aan een initiatief voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Over het aaantal belangstellenden rept het college niet, wel laat het weten dat er vijftig woningen meer zullen worden gebouwd dan in het huidige plan mogelijk is. Niettemin legt de gemeente er drie ton op toe.

Er blijkt volgens het college in Almelo er binnen de ontwikkeling Almelo Noordoost een grote vraag te zijn naar kavels van rond de vijfhonderd vierkante meter en de wens om tweeonder-één-kappers te kunnen bouwen. In het nu geldende bestemmingsplan zijn in de noordzijde van het plan Almelo Noordoost alleen kavels beschikbaar van ver boven de vijftienhonderd vierkante meter en in de zuidzijde kavels boven de zevenhonderd vierkante meter. 'Wij moeten', stelt het college, 'dan ook constateren dat de vraag vanuit de (lokale) markt niet geheel aansluit bij de mogelijkheden waarin de locatie Almelo Noordoost op dit moment kan voorzien.'

Daarnaast komt het verzoek van de vereniging Mens- & Milieuvriendelijk Wonen Almelo bij om een aantal kavels beschikbaar te stellen voor collectief particulier opdrachtgeverschap ten behoeve van een innovatief woonproject dat invulling geeft aan de wens voor duurzaam en ecologisch bouwen en wonen, modern noaberschap met gemeenschappelijke ruimtes, gemeenschappelijke tuin, levensloopbestendig en gebaseerd op de deelmaatschappij.

De wijzigingen houden wel in dat de gemeente financiel een veer moet laten, een veer van drie ton. Dat heeft onder meer te maken met de kosten van de noodzakelijke extra infrastructuur, waar de baten van een hogere grondprijzen niet tegen zouden opwegen..

Deel dit nieuws!