De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Leefbaar Almelo wil minder snoeien op zorg en meer op organisatie

Leefbaar Almelo wil minder snoeien op zorg en meer op organisatie

ALMELO - Er moet minder en in elk geval geleidelijker worden bezuinigd op met name de zorg in Almelo en om toch te voldoen aan de bezuinigingsdoelstelling kan de gemeente de blik verbreden van het sociaal domein naar het ambtelijk domein. Dat vindt het raadslid Hümmels van Leefbaar Almelo.

In de partij leeft het idee dat het huidige beleid op het sociaal domein te straf is. Dan gaat het bijvoorbeeld over het verlenen van maatschappelijke ondersteuning en (jeugd)zorg én over verplichtingen die mensen krijgen opgelegd om op de een of andere manier een (aanvullende) uitkering te (kunnen blijven) ontvangen. Naar het oordeel van Leefbaar Almelo is dat beleid te straffig en te strabant. Met de raadsfracties van PvdA, SP en GroenLinks diende Leefbaar recent een motie in om de efffecten van de miljoenenbezuinigingen voor zorgbehoevenden en geldtekortkomenden minder heftig te laten zijn. De coalitiepartijen wezen dat mét het college van de hand.

Het zijn ook de collegepartijen die hun goedkeuring gaven aan forse investeringen, tot 4,5 miljoen euro in deze raadsperiode, in een reorganisatie/verbetering van het ambtelijk apparaat. Leefbaar Almelo wil die discussie weer openen en meldt Hümmels meldt uit de boezem van zijn fractieoverleg: 'We hebben het erover dat er erg op de korte termijn gedacht wordt en niet op de lange termijn. Waarschijnlijk zijn we op de lange termijn beter uit als we niet zoveel op korte termijn denken. We begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar kan dit dan niet op een andere post, zoals bijvoorbeeld herontwikkeling organisatie?' Hij zegt er niet bij of en wanneer hij met voorstellen komt.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!