De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw bestuur lokale omroep Hof van Twente herrijzenis ex-politici

Nieuw bestuur lokale omroep Hof van Twente herrijzenis ex-politici

GOOR - De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente komt binnenkort te spreken over de toekomst van de lokale omroep Hofstreek Omroep. Dat meldt het nieuwe bestuur van plaatselijke zendgemachtigde in een communiqué.

De gewezen bestuurders Van der Veer (voorzitter) en Bosman (secretaris) maakten plaats voor twee ex-politici, te weten voormalig PvdA-wethouder Quee en gewezen CDA-fractieleider Rikkert. Ook neemt ex-ambtenaar Morsink zitting in het bestuur van de omroep. Alleen penningmeester Moormann blijft dit jaar nog aan om de overdracht soepel te laten verlopen. De bedoeling is nauw te gaan samenwerken met nieuwssites in de kernen.

Het afgetreden bestuur draagt volgens een persbericht een sterke en financieel gezonde lokale omroep over aan de opvolgers. De omroep telt ruim zestig vrijwilligers, die programma’s maken vanuit een studio in De Reggehof te Goor.

Het lijkt erop dat de omroep zich afwendt van een fusie met de omroepen in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. Daarmee kiezen voormalige politieke bestuurders de kant van de huidige collegeleden, die vorg jaar de fusie tot RTV Reggestreek torpedeerden. Het is aan de gemeenteraad daar binnekort wat van te vinden.

Deel dit nieuws!