De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Poging van oppositie voor veilige oversteek bij Haarle op A35 sneeft

Poging van oppositie voor veilige oversteek bij Haarle op A35 sneeft

HAARLE/NIJVERDAL - De coalitiepartijen in de gemeente Hellendoorn vinden mét wethouder Beintema dat een extra inspanning om te komen tot een veilige oversteek van de toekomstige A35 ter hoogte van het kerkdorp Haarle onnodig is. De oppositie drong daar vanavond hevig op aan gezien gewijzigde omstandigheden. Er zou geld bij het project Paarse Poort overblijven en er zou pressie moeten worden uitgeoefend op Rijkswaterstaat en het provinciebestuur van Overijssel.

De coalitie toonde drang noch drift om het afgesproken akkoord open te breken teneinde met Rijkswaterstaat een oplossing te bereiken voor een veilige oversteek bij Haarle. Het zou tegen de afspraken zijn en niets opleveren dan oude koeien en lege zakken.

Opvallend was te zien dat stuivertje (partijtje) wisselen in de coalitie stemgedrag beïnvloedt, want GroenLinks, dat in de coalitie kwam ten koste van de PvdA en de VVD, bekeerde zich tot het politieke geloof van de CDA-wethouder dat het ook nabij Haarle goed komt met de A35. Omgekeerd hekelde de VVD fanatiek de houding van de christendemocratische wethouder.

Beintema komt volgende week met tekst en uitleg over het tracé Nijverdal-Raalte via Haarle. Dat gebeurt trouwens in een besloten bijeenkomst. Over de aard van de informatie noch de intentie geeft de wethouder uitsluitsel. Wel zei burgemeester Raven in dit verband: ‘In openbaarheid kan niet alles en dat is ook logisch.’ Zonder die logica verder toe te lichten.

Beintema liet weten verbaasd te zijn over de gramstorigheid van de oppositie, want hij zou precies uitvoeren wat de gemeenteraad hem ter zake de toekomstige A35 eerder opdroeg: maximale veiligheid met een fietsverbinding en een oversteek, een onderzoek naar opties en varianten en een bijpraatsessie, wat dus die besloten bijeenkomst wel moet zijn.

Volgens woordvoerder Ten Have van Lokaal Hellendoorn wil de oppositie dat er meer geld bij Rijkswaterstaat wordt losgepraat, nu de sleutel van financiële mogelijkheden bij de Paarse Poort zou kunnen worden gevonden. Het zou gaan om een bedrag van zo’n drie miljoen euro. ‘We vragen u alleen in te haken op veranderde omstandigheden’, aldus Ten Have.

 

Deel dit nieuws!