De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CLXXXVII

De gemeenteraad van Enschede vergaderde vanavond, althans, zo werd het aangekondigd, want de facto bleek het speelkwartier in een gesticht. Het was van een bestuurlijke troosteloosheid die je niet vaak ziet, helemaal niet in Enschede.

Het was zoals dat in films van Alex van Warmerdam vaak gaat. Ik moest bij al die types met hun stapels papieren, vlekken voor de ogen en gekleed in politieke naaktheid voortdurend denken aan 'De Noorderlingen'. Ze waren drentelend tussen zitbanken en spreekgtstoelte stuk voor stuk kolderkopppig zonderling en en spraken een geheimtaal. De voorzitter van het spul deed amechtig of hij overwicht had, maar hij verdeelde slechts leed.

Ook de slimste van deze kneuzenkermis werd meeegesleurd naar onpeilbare diepten, waarin hij knalgele metalen speeltoestellen vervangt door opengezaagde boomstammen die ook niemand voor de deur wil Gefertderrie. En natuurlijk werd er - vooral voor jongeren, want zij zijn de toekomst moeten er dus blablabla bij betrokken zijn - in zenuwziek jargon, tegen de wind in en om de zon heen een cool potje duurzaam georakeld.

 

 

Deel dit nieuws!