De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verhevigde politieke inzet voor behoud van de Berlijnlijn in Twente

Verhevigde politieke inzet voor behoud van de Berlijnlijn in Twente

HENGELO – Er is verhevigde politieke druk nodig om de Berlijnlijn voor Twente te behouden. En een drastische verbouwing van het station in Hengelo, ook wel Twente Centraal genoemd.

De provincie Overijssel de regio Twente en de gemeenten gaan zich er intensief voor inspannen, want er is niks zeker over de toekomstige route van de intercity Amsterdam-Berlijn.

In een discussie over de Agenda voor Twente riep het statenlid Slingerland op tot investeringen in het station te Hengelo. Hij zei dat mede in het licht van plannen een directe treinverbinding tot stand te brengen tussen Zwolle en Enschede en op termijn Münster. Slingerland noemt dat ‘kansrijk’.

Terzake de treinverbinding Amsterdam-Berlijn is het belangrijkste punt dat de reis sneller moet worden, minimaal twee uur. Dat kan door halteplaatsen te schrappen: Almelo wordt vrijwel zeker opgeheven en Hengelo is nog niet 'veilig'. Bovendien is er binnen Landsdeel Oost (het samenwerkingsverband van Overijssel en Gelderland concurrentie van Arnhem (KAN-regio), dat prat gaat op samenwerking met Duitsland en een snelle internationale trein via Emmerich.

Deel dit nieuws!