De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Enschede wil ingrijpen bij zware buurtoverlast in Laares

CDA in Enschede wil ingrijpen bij zware buurtoverlast in Laares

ENSCHEDE – De raadsfractie van het CDA in Enschede wil weten om problemen met betrekking tot ‘woonoverlast’ van een pand aan de Laaresstraat op te lossen. Buurtbewoners maken zich al jaren ernstig zorgen over de voortdurende overlast van de bewoners een kwestieus pand in de straat. ‘Zo langzamerhand stellen zij zich niet meer de vraag of het fout gaat maar alleen nog wanneer het een keer goed fout gaat’, schrijft het raadslid Ten Vergert van de christendemocraten.

De overlast houdt verband met brandstichting in de tuin, waarbij de brandweer al eens moest ingrijpen. Verder wordt geklaagd over nachtelijke lawaai-overlast, mishandeling en openbare dronkenschap. Ook zou er angst onder de buurtbewoners leven, kiezen velen voor een omweg om thuis te komen en houden ze hun kinderen binnen. Ten Vergert maakt daanaast gewag van ruzies van bewoners onderling, zware mishandeling op straat, openbare dronkenschap. De ruiten van het pand zijn door de bewoners zelf en/of bezoekers zo vaak stuk geslagen dat de verhuurder ze niet meer vervangt. De ramen zijn/worden nu dichtgetimmerd met de planken van de schutting die door de eigenaar van het naastgelegen pand is geplaatst.

De kwestie intrigeert het raadslid mede omdat hij van de wijkagent zegt te hebben begrepen dat er in Enschede ‘helaas een aantal van dit soort panden zijn’ en dat in veel gevallen de mogelijkheden van de wijkagent beperkt zijn. Ten Vergert vraagt het college of de nieuwe wet woonoverlast meer mogelijkheden biedt door deze te verankeren in de Algemene Plaatselijke Verordening wat in andere gemeenten al zou gebeuren, waaronder Almelo en Groningen.

Deel dit nieuws!