De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verhuizing huisartsenopleiding Hengelo betekent behoud in Twente

Verhuizing huisartsenopleiding Hengelo betekent behoud in Twente

HENGELO - De dependance van de huisartsenopleiding van de VU Amsterdam verhuist van het ziekenhuis in Hengelo naar het gebouw Ambiq op het Gezondheidspark. Aan loco-burgemeester Van Wakeren is volgende week maandag de eer om de officiële opening voor zijn rekening te nemen, in overdrachtelijke zin. De verhuizing impliceert een definitieve keuze van de Vrije Universiteit Amsterdam medisch centrum (VUmc) om in de regio Twente te blijven én verder uit te breiden

Basisartsen worden in Hengelo in drie jaar tijd opgeleid tot erkend huisarts. Velen daarvan vestigen, zo leert de ervaring, zich blijvend in de regio Twente.

Het doorknippen van een lint door en een toespraak van de loco-burgemeester onderstreept hoe belangrijk de samenwerking tussen alle partners in de eerste lijn is voor de gemeente Hengelo en ommelanden, in grote trekken de regio Twente. De opleiding betekent ook dat er enerzijds voldoende huisartsen in Oost-Nederland blijven en anderzijds dat de samenwerkingspartners elkaar nog beter kunnen faciliteren in de zorg voor de patiënten in Twente.

Deel dit nieuws!