De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo krijgt twee hallen met cultuur ter verlevendiging Marktplein

Hengelo krijgt twee hallen met cultuur ter verlevendiging Marktplein

HENGELO - Er komen twee hallen op het Marktplein te Hengelo. Eind vorig jaar stemden Hengeloërs massaal op hun favoriete ontwerp voor de herinrichting van de Markt. Het ontwerp ‘Marktplein met culturele markthal’ van bureau West 8 won met ruim tweederde van de stemmen. De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de oude Hengelose gebouwen, waaronder het Hijschgebouw van Stork. Met dit ontwerp en vooral het toevoegen van een cultureel programma zou de Markt in Hengelo kleiner worden en het centrum levendiger.

De theaterproducent Cornelisse, de stuwkracht achter de theatervoorstelling over Stork, gaat met inwoners/ondernemers en organisaties 'een volgende stap' maken ter realisering van de twee hallen. Het is, zo laat de gemeente weten, zijn taak om voor 1 april 'een levensvatbaar plan op te leveren' waarna het aan het college van burgemeester en wethouders is ja of nee te zeggen.

Cornelisse gaat de ideeën van bureau West 8 'vertalen naar een realistisch, financieel uitvoerbaar en haalbaar programma, passend bij Hengelo'. Het gemeentebestuur stelt als voorwaarde dat er niet structureel gemeenschapgeld (dus subsidie) nodig is.

Deel dit nieuws!