De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Supermarkten gemeente Hardenberg mogen 23 en 30 december open

Supermarkten gemeente Hardenberg mogen 23 en 30 december open

HARDENBERG - Alle supermarkten in de gemeente Hardenberg mogen de zondagen 23 en 30 december van één tot vijf open zijn. Aldus heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad nam in juni al het besluit tijdens een proefperiode en binnen een aantal kaders ervaring op te doen met koopzondagen in de gemeente Hardenberg. Vooruitlopend waren er afgelopen zomer al koopzondagen in de centra van de hoofdkernen Hardenberg en Dedemsvaart.

Op basis van de ervaringen in de zomer en na gesprekken met meer belanghebbenden begon in oktober de proefperiode. en mochten de supermarkten in Hardenberg in de even weken op zondag open en die in Dedemsvaart in de oneven weken. Nu komt daar dus bij dat rond de feestdagen in december koopzondagen voor zowel supermarkten als overige winkels zijn benoemd.

De gemeente is ook in gesprek met supermarktondernemers in de kleinere kernen der gemeente die aangeven voorstander te zijn van een gelijk speelveld voor alle supermarkten. Dat is nu bij collegebesluit dus op 23 en 30 december mogelijk. Meteen na het nieuwe jaar wil het college op basis van ervaringen (en een enquete) met een 'definitief voorstel' naar de gemeenteraad komen.

Deel dit nieuws!