De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens LXXV

Het was jaren geleden dat ik in De Broeierd een middagmaal gebruikte. Eigenljik was ik het bestáán ervan vergeten, maar de man die ik belde om weer eens bij te praten over de dingen in Twente/Enschede opperde: ''Daar ben ik voor. Laten we dat bij Fletchers doen.' Bij wattuh?

Fletchers is een hotelketen waar nu ook De Broeierd bij is aangeschakeld. Daar fietste ik vanmorgen door gordijnen van miezerregen naar toe. De lunch was degelijk met soep, brood vlees en wijn. Oja, en boerenomelet ter grootte van een schoteltje. We spraken over Twentse belangen en derzelfer verkwanseling, de positie en het bestuur van Enschede, van die dingen.

Gebruik makend van de gelegenheid heb ik meer mensen gesproken. Je moet dat Enschede toch in de gaten houden. Voor je het weet wordt het een soort Hengelo. Of Almelo.

Vanmiddag ging het op het terras van Moeke aan de Oude Markt over het pappen en nathouden in de Enschedese politiek, maar de zon scheen en de glazen flonkelden. En vanavond bij een uitheemse hap in de Walstraat hoorde ik dat ze nu ook in Enschede 'het water terug willen in de stad', wat mij in de gelgenheid stelde het college een college te geven. Plannen voor water in de stad leidden elders in Twente (Hengelo en Almelo) tot openluchtriolen en recreatiefetisjisme,

 

Deel dit nieuws!