De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Behoefte aan bouw zestig appartementen in centrum Holten

Behoefte aan bouw zestig appartementen in centrum Holten

HOLTEN – Op basis van een onderzoek van drie jaar geleden wil de gemeente Rijssen-Holten zo'n zestig appartementen bouwen op plekken nabij het centrum, dat wil zeggen binnen een straal van vijfhonderd meter. De meest genoemde plek is het terrein van Enkco.

De gemeenteraad vindt, zo gaven meerdere raadsfracties deze week aan, meer plekken in Holten geschikt, waarbij de locatie van het gewezen hotel Vosman wordt genoemd. Ook klinken er geluiden om de blik niet alleen te richten op ouderen, omdat ook onder jongeren aanmerkelijke belangstelling zou bestaan voor een appartement aan de voet van de Heuvelrug.

Uit het onderzoek blijkt volgens wethouder Cornelissen dat er kwantitatief gezien, op basis van onderzoek, een behoefte is aan de bouw van zestig appartementen. Eén van de belangrijkste conclusies luidt dat het merendeel (75 procent) van de geïnteresseerden een appartement wil op loopafstand van het centrum (in het onderzoek is uitgegaan van een maximaal aanvaardbare afstand tot het centrum van de genoemde vijfhonderd meter. Het plein Smidsbelt geldt hierbij als epicentrum.

Deel dit nieuws!