De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede houdt zijn 'controleur' Visée bij FC Twente voor toezicht

Enschede houdt zijn 'controleur' Visée bij FC Twente voor toezicht

ENSCHEDE - Namens de gemeente Enschede blijft toezichthouder Visée bij FC Twente de belangen van de gemeente behartigen bij de Betaald Voetbal Organisatie. De lokale overheid betaalt hem daarvoor per maand tweeduizend euro. Visée blijft nog tot februari 2020.

In december 2015 stemde de gemeenteraad bij de besluitvorming over de herfinanciering FC Twente tot het aanstellen van een toezichthouder die voor de gemeente waarborgt dat door de verschillende partijen aan de gemaakte afspraken wordt voldaan voor wat betreft het financiële herstel van FC Twente, incluis het aflossen van schuld en betalen van rente. 

Door het aannemen van een motie van de ChristenUnie is toegezegd dat deze aanstelling voor een periode van maximaal twee jaar is en dat het college de raad consulteert bij de aanstelling van een toezichthouder voor een volgende periode. Met instemming van de raad wordt dezelfde toezichthouder nu aangesteld voor de resterende termijn binnen de beschikbare twee jaren, tot 1 februari 2020, zo meldt het college van burgemeester en wethouders..

Deel dit nieuws!