De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opening van nieuwe weg van Dusink in Agelo mijlpaal Dinkelland

Opening van nieuwe weg van Dusink in Agelo mijlpaal Dinkelland

AGELO - De vernieuwde Dusinksweg in Agelo zal donderdag met het nodige vlagvertoon officieel worden geopend. De gemeente Dinkelland spreekt over een bijzonder moment, waar veel aanwonenden vele jaren naar hebben uitgekeken. Dat is eufemistisch uitgedrukt, want ze hebben er fantiek actie voor gevoerd, in woord en gebaar.

Hoewel zijn voorgangers Stokkelaar en Steggink de bestuurlijk ingewikkelde klus in de vorige raadsperiode klaarden, in gesprekken met de buurtbewoners, de gemeenteraad en de provinciale overheid, mag wethouder Blokhuis de plichtpleging verrichten. Dat gebeurt bij café-restaurant Rouwers.

De reconstructie vond plaats omdat sprake was van gevaarlijke situaties het langsrazende auto- en vrachtverkeer meer over de veel te smalle en kapotgereden straat met aan weerskanten bomen. Vanaf de Vijfsprong tot aan de Denekamperstraat is een nieuwe weg aangelegd met een breeddte zes meter. De oude Dusinksweg krijgt de functie van rijwielpad. De buurtbewoners bij monde van hun woordvoerder Pikkemaat hebben bijna tien jaar geijverd voor de nieuwe weg.

Deel dit nieuws!