De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PPW wil in Wierden burger betrekken bij toekomst pand Wanschers

PPW wil in Wierden burger betrekken bij toekomst pand Wanschers

WIERDEN - De raadsfractie van PPW in Wierden wil een dorpsdiscussie entameren over het beeldbepalende pand op de hoek van de Nijverdalsestraat en de Stationsstraat, plaatselijk bekend als pand Wanschers. Er zijn twee mogelijkheden: restauratie met behoud van het karakter of sloop van het gebouw ten dienste van nieuwbouw. PPW maakt om de discussie te entameren gebruik van social media, inzonderheid Facebook.

Formeel kan het college van burgemeester en wethouders zonder raadpleging van de gemeenteraad een besluit nemen, maar gezien de locatie, de historie en de commotie ligt het voor de hand dat er in de gemeenteraad over wordt gesproken. Elke fractie kan trouwens het debat aanzwengelen dan wel met een motie-vreemd of een initiatievoorstel op de proppen komen.

Bij de gemeente liggen twee plannen, één van Weghorst Makelaardij dat voorziet in sloop en nieuwbouw en één van de hand van de afgelopen zomer overleden achitect Bekhuis dat voorziet in restauratie, met toevoeging van hedendaagse voorzieningen, zoals een parkeerkelder en een personenlift. Saillant is dat eigenaar en opdrachtgever Van Kamperdijk eerst met Bekhuis in zee ging, maar daarna - tot leedwezen van Bekhuis - met Weghorst.

 

Deel dit nieuws!