De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw 65 recreatiehuizen op voormalige camping De Prins in Holten

Bouw 65 recreatiehuizen op voormalige camping De Prins in Holten

HOLTEN – De gemeenteraad van Rijssen-Holten stemt in met het omvormen van de voormalige camping De Prins aan de Wildweg te Holten tot een recreatiebungalowpark. Wel is voor de raad het maximumaantal van 65 bungalows. Eerder was sprake van zestig, maar dat zou niet uitkunnen, laat staan de veertig bungalows, wat ook al aan de orde is geweest. ‘Hoe reëel is dit?’, vroeg het CDA-raadslid Nijkamp.

Nijkamp waarschuwde vanavond voor een salamitactiek der initiatiefnemers, van veel naar meer bungalows. Ook wil hij de harde garantie van het college van burgemeester en wethouders, in casu zijn partijgenoot de wethouder Cornelissen, dat het vakantiewoningen zijn en dat permanente bewoning wordt uitgesloten, en ook andere doeleinden. Nijkamp: ‘Dan bedoel ik met name de huisvesting van buitenlandse werknemers.’

Op veel vragen ging Cornelissen niet in, waarbij hij erop wees dat het vooralsnog om een principebesluit gaat. De procedure tot wijziging van het bestemmingsplan komt later dit jaar.  Op een specifieke vraag van D66-raadslid Lubberhuizen zei Cornelissen dat de bedoeling huidige caravanstaplaatsen verdwijnen.  Wel komt er een bedrijfswoning.

Deel dit nieuws!