De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oyfo Hengelo met nieuwe toezichthouders op weg naar Hazemeijer

Oyfo Hengelo met nieuwe toezichthouders op weg naar Hazemeijer

HENGELO - De educatie-instelling Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo treft voorbereidingen ten behoeve van de verhuizing naar het Hazemeijer-complex. Oyfo ontstond anderhalf jaar geleden na een fusie van Techniekmuseum HEIM, CREA Centrum voor Kunsteducatie en de Hengelose Muziekschool.

Op voorzitter Prent na zijn alle leden van de Raad van Toezicht nieuw. Dat zou volgens een communiqué nodig zijn ‘om de ambities in de komende jaren voortvarend te kunnen verwezenlijken’ Daarvoor was ‘vers bloed en nieuw elan’ noodzakelijk in de Raad van Toezicht van de instelling. De keuze is gevallen op directeur Kapteijn van afvalverbrander/energieopwekker Twence, het ambitieuze statenlid Rutten van het CDA, de communicatiemedewerker Förster van Urenco en bestuurder Hilbers van uiteenlopende ziekenhuizen: 'Een nieuw divers team met aanvullende kwaliteiten. Techniek, cultuur, muziek, financiën, huisvesting, promotie, sponsoring en personele zaken zijn in deze samenstelling ruimschoots vertegenwoordigd', aldus het communiqué.

Voor de vertrekkende toezichthouders Waninge, Ter Höfte, Van Beem, Euverman, Grimberg en Stuip zou het een natuurlijk moment zijn om afscheid te nemen en hun ervaring en bevindingen over te dragen aan hun opvolgers. De komende maanden moeten in samenspraak met de gemeente spijkers met koppen worden geslagen over de nieuwe behuizing der drie instellingen bij Hazemeijer.

Het gaat velen door een hard bot dat HEIM de historische Wilhelminaschool, gesticht door Stork als praktijkschool voor de metaal, gaat verlaten. Ook in de gemeenteraad is daar met treurnis kennis van genomen, maar volgens wethouder Van Wakeren heeft de raad er zelf toe besloten en is er geen weg terug.

Deel dit nieuws!