De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pure Energie: solardak en groene stroom bij De Groot Vroomshoop

Pure Energie: solardak en groene stroom bij De Groot Vroomshoop

VROOMSHOOP - Het houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop laat op het dak ruim veertienduizend zonnepanelen leggen. Het is een uitvloeisel van het groene meerjarenplan van de firma. Het gaat volgens de directie om één van de grootste solardaken van Overijssel, met de omvang van vijf voetbalvelden.

De Groot Vroomshoop, onderdeel van VolkerWessels-concern, werkt samen met Pure Energie, een onderdeel van de Raedthuysgroep te Enschede. Het 'zonnedak' levert maximaal vier MW aan groene stroom per jaar op. Pure Energie is vijf keer op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in duurzame projecten op het gebied van wind- en zonne-energie.

De eerste fase van de installatie in Vroomshoop komt volgend jaar in gebruik genomen. 'Wij bouwen in onze fabriek bewust met hout', zegt directeur Beltman van De Groot Vroomshoop. 'We zijn bewust maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daar hoort een duurzame opwekking van groene stroom ook bij. Met 38.000 vierkante meter aan daken, is de keuze voor solar logisch. Op deze manier kunnen wij ook op dit onderdeel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.'

Deel dit nieuws!