De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens XLIII

Dat daders van kindermishandeling, -misbruik en -moord gestraft moeten worden is zo logisch dat het bijna absurd klinkt dit te zeggen. Wat mij betreft moeten de straffen ook zwaar zijn, zodra de schuld van verdachte(n) wettelijk/strafrechtelijk bewezen is.

De vraag is of de aanloop er naar toe een mediacircus annex heksenketel moet zijn, zoals het zich vandaag openbaarde, met zoveel potsierlijke pedanterie en bromsnorrende borstklopperijen. Iets meer distantie lijkt gepast, enige reserve noodzakelijk, en bovenal een vorm van terughoudendheid jegens de meest emotioneel betrokkenen, de familie.

De bombarie van de nieuwsvoorziening en quotezucht, het triomfalisme van sommige betrokkenen, het vervagen van de scheidslijn tussen informatie en effectbejag, het is gruwzaam. Het volk ziet, luistert en huivert. Wat we vandaag hoorden en zagen suggereert op zijn best een collectief medeleven, een vals soort mededogen waar we als samenleving ondertussen permanent behoefte aan schijnen te hebben om ons te laven aan leed.

Deel dit nieuws!