De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland: fiat constructie bij en garantstelling voor UD Weerselo

Dinkelland: fiat constructie bij en garantstelling voor UD Weerselo

WEERSELO - De gemeente Dinkelland zal, indien het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, instemmen met de aanpassing van de overeenkomst voor overdracht van het recht van erfpacht en opstal van de voetbalvereniging UD Weerselo naar de Stichting Sportpark De Echelpoel. Daarnaast stelt het college de gemeenteraad op voorspraak van sportwethouder Brand voor om akkoord te gaan met het een garantstelling voor de club tot 87.500 euro.

UD Weerselo is bezig met de verbouwing van de kleedkamers  op het sportpark en wil, in verband met een belastingtechnische gunstige financiële constructie of iets dergelijks de kleedkamers overdragen aan de stichting die eerder al het kunstgrasveld overnam. De voetbalvereniging gaf aanvankelijk bij de gemeente aan dat ze kampt met een ruimtetekort in de weekenden, als gevolg van uitbreiding van het meisjesvoetbal en het recreatief voetbal. De accommodatie is vier jaar geleden al geprivatiseerd en er rust een erfpacht en opstal-constructie op de accommodatie.

De overdracht van de erpacht/opstal van de vereniging naar de stichting moest volgens UD gepaard gaan met onderpacht tussen vereniging en stichting. De gemeente vond dit geen gelukkige constructie en zei liever te maken te hebben met één entiteit voor wat betreft erfpacht en opstal. Dit sluit ook aan bij andere soortgelijke constructies bij voetbalclubs in de gemeente Dinkelland. Na overleg met notaris Riteco, de club en de gemeente heeft het bestuur van UD Weerselo besloten de leden voor te stellen om de erfpacht en opstal voor de club- en kleedaccommodatie in zijn geheel over te dragen aan de stichting wat ook nuit fiscaal oogpunt de voorkeur zou verdienen.

 

Deel dit nieuws!