De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand wil Van der Kolk niet definitief als nieuwe burgemeester

Twenterand wil Van der Kolk niet definitief als nieuwe burgemeester

VRIEZENVEEN - De coalitie van GBT en ChristenUnie wil en procedure voor een nieuwe burgemeester. Eerder werd geopperd waarnemend burgemeester Van der Kolk voor te dragen ala opvolger van de naar Katwijk vertrokken burgemeester Visser, maar de coalitie denkt daar anders over, onder het motto dat nieuwe bezems schoonvegen.

Weliswaar wordt in de binnenkamers gezegd dat Van der Kolk een prima waarnemer is en een verademing na het tijdperk Visser, die min of meer verplicht weg moest, van eerst de gemeenteraad en uiteindelijk ook op last van de commissaris des konings, maar in de toekomst is er meer nodig, heeft de coalitie besloten.

Het is vooral GBT dat ook in dit opzicht nieuwe bezems wil. Voor de ChristenUnie lag dat aanvankelijk moeilijk daar Van der Kolk lid is van deze partij  Bij de vorming van de coalitie met GBT zou politiek leider Smelt zich van de ChristenUnie zich er uiteindelijk nolens volens bij hebben neergelegd.  Hij kon ook weinig anders daar GBT het van meet af aan prioriteit gaf in de gesprekken over de collegevorming en de lokale partij zoals bekend met twaalf raadszetels de absolute meerderheid heeft in de raadszaal van Twenterand.

Onduidelijk is wanneer de procedure voor een nieuwe burgemeester in gang zal worden getrokken. Dat hangt vooral af van de commisaris des konings Heidema in Overijssel, recent in deze nieuwe functie benoemd én lid van de ChristenUnie, die er te gelegener tijd met de gemeenteraad van Twenterand over zal spreken.

 

Deel dit nieuws!