De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Over drie weken besluit aandeelhouderschap Münster van Twence

Over drie weken besluit aandeelhouderschap Münster van Twence

ENSCHEDE/MÜNSTER – Als een proefperiode van beide kanten bevalt willen de Regio Twente en Münsterland definitief besluiten tot samenwerking op het gebied van afvalverwerking en gaat de Münster akkoord het aandeelhouderschap van de Twentse afvalvérwerker en energieópwekker Twence dat bij Twekkelo (Boeldershoek) en Zenderen (Elhorst-Vloedbelt) bedrijvig is.

 Het definitieve besluit is voor de tweede week van september voorzien. Tot die tijd ontvangt Twence op Boeldershoek tussen Enschede en Hengelo al wel de Duitse afvalstoffen.

Er loopt juridisch onderzoek naar een aantal aspecten. Zo heeft Münster een moderne nascheidingsinstallatie voor huishoudelijk afval. Het brandbaar residu gaat naar Twence, maar de vraag is of alle veertien Twentse gemeenten hier gebruik van kan worden gemaakt. Overigens willen Almelo en Oldenzaal hun aandelelen Twence te gelde maken omdat ze geld nodig hebben het geen overheistaak vinden. De belangrijkste kartrekker van de Twentse samenwerking met Münsterland is burgemeester Van Veldhuizen van Enschede die ook voorzitter is van de Regio Twente.

Deel dit nieuws!