De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Regulier onderhoud hoogspannningsmasten in Wierdenseveld

Regulier onderhoud hoogspannningsmasten in Wierdenseveld

WIERDEN/NIJVERDAL - Er is groot onderhoud nodig aan de zeven hoogspanningsmasten in het Wierdenseveld. Van de gelegeheid wordt gebruik gemaakt de masten schoon te maken en te verven.

De masten staan in beschermd hoogveen met de Natura 2000-stautus en dat is voor netwerkbeheerder TenneT aanleiding allerlei voorzorgsmaatregelen te treffen. Elke mast vergt circa vijftien dagen werk. De werkzaamheden beginnen de laatste week van augustus en zijn, naar verwachting, half november voltooid. Tijdens de klus zijn sommige paden somtijds afgesloten.

De hoogspanningsmasten in het Wierdenseveld leveren stroom aan zo’n 59.000 huishoudens in westwaarts Nijverdal en Raalte, noordwaarts Vroomshoop en oostwaarts Tubbergen.

Bij een ecologische voortoets is specifiek bekeken of de maatregelen niet van invloed zijn op onder andere de kraanvogels, hoogveenglanslibellen en gladde slangen die in het gebied leven. De aannemer weet precies hoe te handelen. 'Er mag geen zwaar materiaal gebruikt worden en één van de medewerkers loopt voor het rupsvoertuig uit om te voorkomen dat hij bijvoorbeeld over een gladde slang rijdt of andere dieren verstoort', aldus terreinbeheerder Dijk van Landschap Overijssel.

Deel dit nieuws!